Látni a láthatatlant? Ha röntgenszeme nincs is a mi diagnosztáinknak, mégis van egy megfelelő műszerük ehhez: a termokamera.

Diagnoszta mérnökeink gyakran vizsgálnak elektromos paneleket termovíziós kamerával. Gondoltak-e már arra, hogy elektromos panelek infravörös vizsgálata mellett nagyon fontos azok vizuális vizsgálata, szemrevételezése is?! Sok ilyen panelt csak a termográfiás vizsgálatkor nyitnak fel, így egy füst alatt végre lehet hajtani a kamerás vizsgálatot és a szemrevételezést is.

Ha egy alkatrész túlmelegedett, azt nemcsak a termokamera mutatja ki, hanem a figyelmes szemlélő a saját szemével is észreveheti pl. a szigetelés sérülését vagy a hő okozta égésnyomokat. Az is előfordulhat, hogy a vizsgálat időpontjában éppen nem melegedett túl az adott elem, viszont az extra hőmérséklet nyomai ott maradnak az alkatrészen. A szemfüles diagnoszta ezt is észreveszi, észre kell vennie.

A termokamerával könnyű felderíteni a nagy hőmérsékletkülönbségeket, ezekről látványos fotókat lehet készíteni. Azonban a kis hőmérsékletkülönbségeket mutató alkatrészek esetén sokszor elhanyagolhatónak véljük a problémát. Mégis ezek a hibák is okozhatnak hosszú távon kritikus problémát és jelentősebb kiesést. Mindemellett nem szabad túllihegni a vizuális szemrevételezés jelentőségét. Tanácsunk az, hogy maradjunk meg az arany középútnál: vizsgáljuk meg a paneleket egyrészt termokamerával is, és ha már úgyis arra járunk, akkor vegyük alaposan szemügyre is.

termográfia
termográfiás vizsgálat
hőkamerás vizsgálat

A termokamerás és a vizuális vizsgálatért hívja diagnosztáinkat:

ifj. Vincze János (20/978-5732) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium