Találkozott-e már a cégénél Supermannel vagy más szuperhőssel? Olyan hősre gondolok, aki megmentheti a Földet.

Hadd áruljam el: ez nem is olyan képtelenség! De fordítsuk most komolyra a szót. A műszaki diagnosztika helyes alkalmazásával egyrészt pénzt (időt, fáradságot) takarít meg, de ez nem újdonság. Gondoljuk végig, hogy milyen egyéb kellemes mellékhatásai is vannak a műszaki diagnosztikának, amelyek a mai körülmények között különösen fontosak!

A rezgésszint lecsökkentésével

  • csökken a környezet rezgése, a környezeti kár,
  • a gép egységei – nem pusztán a csapágy, hanem a környező egységek is - hosszabb élettartamot élnek meg, hiszen kevésbé károsodnak, nem kell hamar kidobni őket, kisebb a környezeti terhelés,
  • csökken az áramfelvétel is - hiszen a jobban rezgő gép az elektromos energia egy részét a rezgésre pazarolja el.

Sajnos nem mindenki törődik eléggé a következményekkel. Egy extrém példa: a 2009-ben megesett tragédia az oroszországi Szajanó-Susenszkaja vízierőműben. Az illetékesek sajnos figyelmen kívül hagyták a túl nagy rezgésszintet, így végül két turbina széttört és a hiba következményei tragikus halálesetekhez (75 dolgozó) és szörnyű környezeti károkhoz vezettek. A környezet négy szinten is károsodott: egyrészt rengeteg víz zúdult le a folyón, másrészt 39 tonna szennyezett transzformátorolaj ömlött a folyóba, továbbá 390 tonna hal pusztult el a folyómenti halgazdaságokban, illetve a 6400 megawattos erőmű kiesése miatt a környékbeli alumíniumolvasztóművek és más üzemek áramellátását csak diesellel működő generátorok segítségével lehetett megoldani.

Néhány sokkoló kép az erőműben történt pusztulásról: http://www.youtube.com/watch?v=PJK_wBwYMAk

Az erőmű egyik helyisége a katasztrófa előtt és után

A műszaki diagnosztika további kedvező környezetvédelmi hatásairól következő hírlevelünkben is tudósítunk. Megjelenik 2012.07.17-én.

Ön is pofonegyszerű módon hozzájárulhat a bolygónk védelméhez: hívja diagnosztáinkat! Vincze János (20/958-7848) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium