Egy ismerősöm nagymamájával történt meg egy tanulságos eset, még az 1960-as években.

Az illető hölgy éppen a 8. gyermekével volt előrehaladott várandós, amikor egyik nap a védőnője felhívta a figyelmét arra, hogy létezik fogamzásgátló tabletta. Az anya erre csípőre tette a kezét, és lesújtó arcot vágva így szólt: - És ezt csak MOST mondja???!!! 

Vajon velünk előfordulhat-e, hogy az aktuális problémánkra ott van a válasz a környezetünkben, és mégsem reagálunk rá? Miért hagyjuk sokszor, hogy a kis problémák nagyokká nőjenek, pedig időben közbe lehetne lépni a rendelkezésünkre álló információk, technika segítségével? Esetleg tényleg nem hallottunk korábban a lehetséges megoldásokról?

(Félreértés ne essék, a fenti édesanya gyermekeit a legkevésbé sem tekintette "problémának", sőt mindegyik nagy örömet hozott a család életébe!!! De a történet mégis tipikus.)

Nehogy Önök is úgy járjanak, mint a példabeli asszony, és túl későn halljanak róla: mi MOST mondjuk, hogy a műszaki diagnosztika nagyágyújával, a rezgésdiagnosztikával számos eredményt érhet el:


Két nagyjavítás közötti idő 30–80 %-kal megnövelhető!


A javítást a gép valódi állapota határozza meg, ami által elkerülhető a jó vagy elfogadható alkatrészek cseréje.


A helytelen működés vizsgálata megmentheti a karbantartó mérnököt a bizonytalanságtól és/vagy kellemetlenségtől.


A nagyjavítások időtartama lerövidül, a munka szisztematikussá válik.


A váratlan hibák száma és súlyossága csökken.


A géppark állapota javul.

 

A műszaki diagnosztika néhány tipikus felhasználása:


Gépátadás-gépátvétel: az újonnan telepített berendezések 15-18%-a (!) rejtett hibás. A rezgésdiagnosztika ezt könnyedén kimutatja.

 

És két nagyon aktuális alkalmazási terület. Önöknél is előfordul, hogy a NYÁRI LEÁLLÁS után sok gond adódik a gépekkel? Hát akkor lássuk, miben segíthetünk:

 


Nagyjavítás előtti rezgésvizsgálat: hagyományos nagyjavításkor a berendezések 50-70 %-át feleslegesen bontják meg. A javítási feladat célirányos meghatározásához alkalmazzon rezgésdiagnosztikát. Milliókat menthet meg, és a valódi problémára koncentrálhat.


Nagyjavítás utáni rezgésvizsgálat: a gépek 7-12 %-a hibásodik meg közvetlenül a nagyjavítás után. A rezgésdiagnosztika megállapítja a rejtett hibákat és a szerelési pontatlanságokat.

 

A fentiek igen jól hangzanak, ámde van egy bökkenő. „Sajnos” senki, Ön sem és mi sem születünk egyből műszaki diagnoszta szakembernek, nekünk is hosszú évek alatt kellett kitanulnunk ezt a szakmát. Kit is tekinthetünk szakavatott diagnosztának? Aki mérni és adatokat értékelni is tud. A rezgésmérés önmagában nem diagnosztika. A mérést megtanulni könnyebb, mint értékelni, ez utóbbihoz több év gyakorlati tapasztalat és igen komoly (nem három … tíznapos!) elméleti képzés szükséges. Az általános értékeléshez szükséges rezgéssebesség-adatok gyűjtésén felül tudni kell, hogy milyen további paraméterek rögzítését kell elvégeznünk, ehhez ismernünk kell a gép működését, felépítését. Azt is tudni kell, hogy mely gépeket milyen időközönként érdemes diagnosztikának alávetni, melyik gépet mely eszközzel lehet a leghatékonyabban vizsgálni, és mely gépeket érdemes kihagyni.   

Hívja sokat látott és tapasztalt rezgésdiagnoszta kollégáinkat, akik személyre, üzemre szabott műszaki diagnosztikai tervet készítenek Önnek: Vincze János (20/978-5732) és Seyler Lajos (20/9732-865). Elérhetőségük bővebben itt!

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium