Mozgásanimáció – Gépalapok, gépek és összetett rendszerek mozgásmegjelenítése

Korábbi hírleveleinkben a rezgésvizsgálat „megszokott” felhasználásáról ejtettünk szót. Most következzék egy egyedibb, még magasabb felkészültséget igénylő, egy ún. magasiskolás felhasználási mód: az animáció, amikor a rezgésvizsgálati pontokat fázishelyes mozgóképen ábrázoljuk, s ebből megfelelő szakértelemmel hasznos következtetéséket vonhatunk le a vizsgált gépelem vagy szerkezet hibájára vonatkozóan.

Az animációs technika a rezgés egyes domináns összetevőinek pontonként a tér három irányában mért nagyságát és a hozzájuk tartozó fázisadatot használja fel a vizsgált pontok egymáshoz viszonyított térbeli mozgásának meghatározásához. Mindez kiegészül egy térbeli modellel, amelyet a számítógépes szoftver a pontok térbeli helyzete alapján készít el, amelyek össze vannak kötve.

A modell pontjaihoz rendelve az amplitúdó- és fázisadatokat, a szoftver mozgó ábrát állít elő.

Magyarul: a pontok a számítógép képernyőjén pontosan úgy fognak egymáshoz képest mozogni, mint a valóságban. A különbség az, hogy a mozgást arányosan nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük, a vizsgált objektumot pedig tetszés szerint forgathatjuk virtuálisan. De minden szónál többet ér egy kép, íme a videó: http://www.youtube.com/watch?v=IPF8DSbEKSY

Az animációs vizsgálattal nagyszámú mérési helyről gyűjtött, részleteiben nehezen értelmezhető adattömeg válik összefüggő, értelmes információvá.

A módszer hatalmas segítséget nyújt a szerkezeti mozgás megértésében, a rendellenességek felismerésében.

Mivel az eljárás munkaigényesebb az „egyszerű”, hordozható műszerrel gyűjtött adatok megfelelő szoftverrel történő értékelésénél, felhasználási területe általában nem a tipikus géphibák felderítése, hanem a több fejtörést okozó gépalapok, gépvázak, födémek és más szerkezetek repedéseinek, nem megfelelő szilárdságának ill. konstrukciójának, hibáinak feltárása. Nagyszámú mérési pont esetén különösen hasznos a vizsgált rendszer viselkedésének megértésében. Rezgésdiagnosztáink gyorsan és szakszerűen elvégzik az Önök gépeinek animációs vizsgálatát.  Vincze János (20/958-7848) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium