„Látni a láthatatlant” - szól az infravörös termográfia jól ismert szlogenje. De mit is látunk valójában?

Ez, pontosabban a színes kép megfelelő értelmezése különbözteti meg a diagnosztikai mérnököt a műszerrel rendelkező lelkes amatőrtől. Levonjuk-e a mérnöki következtetéseket, vagy csak boldogan böködjük a képernyőn a világos foltokat?

A minap egy tárgyaláson beszélgető-partnerem büszkén újságolta, hogy ők már termovizsgálatokat is végeztetnek. Közben már nyitotta is meg a jelentést, és egymás után mutatta be a képeket és a hozzájuk tartozó szöveget. Őszinte leszek, nagyon nehéz helyzetbe kerültem. Egy kicsit olyanba, mint amikor egy korosodó hölgy olyan kalapot vesz, amit a macskámra sem adnék (pontosabban az asszony macskájára) és megkérdezi: hogy tetszem? Őszinte legyek vagy udvarias? Nehéz dilemma.

Ahogyan az infravörös termográfiai eszközök ára zuhan, úgy szaporodik az akár magánvállalkozók által megvásárolt készülékek száma, és egyre többen vállalkoznak egy-egy hőfénykép elkészítésére. E képek helyes értelmezéséhez azonban diagnosztikai szakismeretek is szükségesek (lennének), és ez bizony gyakran hiányzik. Ahogyan egy jól képzett diagnoszta kézrátétellel (!!) vagy egy egyszerű néhányszázezer Ft-os kütyüvel többet mond, mint egy tízmilliós eszközzel rendelkező botcsinálta (innen tiszteltetjük a „három nap alatt csodát teszek” képzések szervezőit) „diagnoszta”. A szakma lezüllesztése, bulvárosítása természetes jelenség nem csupán a diagnosztikában. Csak remélni tudjuk, hogy minél kevesebb szakember hiszi el, hogy „sárból” tényleg lehet kővárat építeni. Pontosabban szakember ilyet nem hisz el.


No, de térjünk a szakmára: Manapság a diagnoszta mérnököknek számtalan lehetőség áll a rendelkezésére. Szinte bármi megvizsgálható és sikeresen elemezhető termovíziós vizsgálat segítségével, feltéve, hogy a diagnosztának van megfelelő készüléke, kellő ismeretekkel rendelkezik annak használatáról, és azt is tudja, miként kell az elkészült felvételeket kielemezni. Úgy tűnik, az infravörös termográfia felhasználásának csak a diagnoszta képzelete szab határt.

 

Mely területeken profitálhat Ön a termográfiából?

Rendeljen termográfiát a SZAKEMBERTŐL!

További információ a termográfiáról: http://www.muszakidiagnosztika.hu/index.php/termografia

Továbbá: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermography

 Diagnosztáink gyorsan és szakszerűen elvégzik az Önök berendezéseinek termográfiás vizsgálatát.  Vincze János (20/958-7848) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium