Hogyan képes egy egyszerű, a vizsgált rendszer összetettségétől függően néhány órás vagy egy-két műszakos vizsgálat milliókat megtakarítani egy vállalatnak, a megtakarított összeg töredékéért?

 

Mit tehetünk, ha a technológiai préslevegőrendszer végpontjain mért nyomás és légmennyiség nem kielégítő mértékű, noha a kompresszorállomás kivitelezését körültekintő tervezés előzte meg, az elvételi igények figyelembevételével? Nagyobb teljesítményre sarkalljuk a kompresszorainkat, azok energiafelvételét növelve és esetleg hosszútávú megbízhatóságukat kockára téve? Esetleg bővítjük a kompresszorparkot, sok (tíz)milliós  beruházással?

Van egy egyszerűbb, és olcsóbb megoldás. Szüntessük meg a rendszer szivárgási veszteségeit, hogy ne a környezetbe szökjön el az a levegő, ami nekünk munkát végezhetne, hasznot hajthatna. Az esetek nagy többségében a hiba mértéke nem éri el azt a szintet, hogy a szivárgás emberi fül számára jól hallható legyen, azonban egy kiterjedt és komplex rendszeren a sok apró, észrevehetetlen szivárgás mértéke összeadódva már éves szinten igen komoly összegben fejezhető csak ki. Szerencsére ezek az apró szivárgások sem hangtalanul történnek. Az ultrahangos szivárgásdetektáló műszer azt a magasfrekvenciás zajt érzékeli, és konvertálja le emberi fül által is hallható tartományba, amit a résen átáramló közeg turbulens mozgása okoz. Sőt, láthatóvá teszi az intenzitás növekedését a műszer hátoldalán található kijelző panelen keresztül.

Diagnosztáink a szivárgásvizsgálat során jól láthatóan megjelölik a fellelt hibahelyeket, majd fényképes riportot adnak át a Megrendelőnek, aki így a következő tervezett leálláskor ki tudja javítani ezeket a pénztárcagyilkos hibákat.

Ha szeretne Ön is ilyen egyszerűen megszabadulni sok veszteségtől, ha üzembiztosabb rendszert szeretne, hívja diagnosztáinkat: Vincze János 20/958-7848 és Seyler Lajos 20/9732-865.

További elérhetőségeket ide kattintva talál, tevékenységeinkről pedig itt tájékozódhat.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium