Meghajtó és meghajtott gép közötti erőátviteli rendszerek beállítási problémái nem csak tengelykapcsolós gépek sajátjai, de jellemző lehet a szíjhajtású gépekre is. Sajnos a karbantartási részlegek a szíjhajtású berendezések megfelelő beállítását általában nem tekintik kritikus fontosságúnak, a szíjfeszesség ellenőrzésével és esetleges korrigálásával letudják a kérdést. Azonban a szíjtárcsák egymás síkjához viszonyított bármilyen eltérése az egyik fő oka a szíj rövid életének és a berendezések egyéb megbízhatósági problémáinak, nem beszélve arról, hogy így az energiaátadás hatásfoka is jelentősen romlik.

A szíjtárcsák eltolódása és egyéb hibás szíjállapot is felderíthető a megfelelő rezgéselemzési technikákkal. Az olyan jellegzetességek, mint amilyen az egyszeres, kétszeres vagy többszörös szíjfrekvencia nyilvánvalóvá válik a rezgéselemző számára, a jelen lévő hiba típusától függően. Például a szíjtárcsa eltolódása általában nagy axiális vibrációt eredményez a tengely forgási frekvenciáján a meghajtó és a meghajtott berendezés esetében is.

MSH LA12000Hogyan tudjuk megelőzni a szíjhajtás hibás beállításából fakadó nem kívánt megbízhatósági problémákat? A legjobb, legbiztosabb módszer a lézeres szíjtárcsa beállító rendszer használata, melyet kifejezetten ilyen jellegű alkalmazásra fejlesztettek ki. Ez a technológia nagyon gyors, olcsó és hatékony módszert kínál annak biztosítása érdekében, hogy a szíjhajtású erőátviteli rendszer megfelelően legyen beállítva. A karbantartók gyorsan kiképezhetők a használatára, a módszer könnyen beintegrálható a mindennapi karbantartási tevékenységbe.

Egy átlagos felszereltségű lézeres szíjtárcsa beállító, mint például a Mr. Shims LA12000 ára kb. 50 szíjtárcsabeállítás után megtérül, hiszen a helytelen beállítás nemcsak a szíj éltettartamát tizedeli meg, a szíjtárcsa is félre kopik, ami után hiába tesznek fel új szíjat, az sem fog megfelelően futni. Mindez azonban eltörpül a váratlan hiba miatti gépleállás okozta termelés kiesés mellett. Vigyázat! Könnyen legyintenek a szakemberek, mondván? "Ó, a szíjcsere csak egy mozdulat.", no de ha éppen nehezen hozzáférhető helyen van, vagy igen drága alapanyagot munkál meg a gép és abban keletkezik helyrehozhatatlan kár. Továbbá a felerősödött szíjfrekvencia, mint megnövekedett géprezgés éppen a tengely csapágyai közelében a legintenzívebb, igazán olcsó vigasz, hogy a rezgésanalízis könnyedén és nagy biztonsággal ki tudja majd mutatni. Nem lenne sokkal egyszerűbb eleve helyesen beállítani a hajtást?

Ne is folytassuk a kellemetlenségek sorát, a szakmai alaposság is megkövetelei, hogy a szíjhajtások is precízen beállítottak legyenek.

A szíjjal kapcsolatos hibák nagy hatással lehetnek a berendezések megbízhatóságára. Napjainkban egyetlen modern karbantartási szervezet sem engedheti meg magának, hogy a szíjak és szíjtárcsák szemre, barkács módszerek segítségével legyenek beállítva.

Ha az Ön vállalatának nincs lehetősége a műszervásárlásra, egy mérést végző kolléga kijelölésére (vegyük figyelembe, hogy a kijelölt kolléga, a hajtások számától/megbízhatóságától függően több munkaórát is a beállításokkal tölt majd) egyszerűen rendelje meg a lézeres ékszíjtárcsa beállítást tőlünk!

Ha szeretne Ön is ilyen egyszerűen megszabadulni sok veszteségtől, ha üzembiztosabb rendszert szeretne, hívja diagnosztáinkat: Vincze János 20/958-7848 és Seyler Lajos 20/9732-865.

További elérhetőségeket ide kattintva talál, tevékenységeinkről pedig itt tájékozódhat.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium