A gőzcsapdák észrevétlen meghibásodása sokféle veszélyt rejt magában, a termékminőségre gyakorolt negatív hatástól kezdve a folyamatosan „termelt” veszteségen át egészen a súlyos, emberéletet követelő balesetekig.

A gőzrendszerek, gőzcsapdák állapotvizsgálatára a legsokoldalúbb és legpontosabb eszköz manapság az ultrahangos szivárgásdetektáló.

gőzcsapda szivárgásvizsgálatue100contact

Az ultrahangos szivárgásvizsgáló műszer segítségével a kezelő az emberi fül számára nem hallható hangot is hallhatja. A műszer az ún. sztetoszkóp modul, más néven tapintószonda segítségével  - amely hullámvezetőként működik a vizsgálandó felület és a műszer detektora között - érzékeli a magas frekvenciájú jelet (tipikusan 20-100 kHz között), amelyet hallható hanggá alakít, s ezt a kezelő a fejhallgatón keresztül hallgatja. A legtöbb magas frekvenciájú mérőműszer érzékenysége lehetővé teszi, hogy a diagnoszta nemcsak a teljesen rossz gőzcsapda hangját hallja, hanem a működés közben eresztő gőzcsapdáét is. A hatékony vizsgálat és hibadetektálás megkíván némi gyakorlatot, ugyanis a hibátlanul működő gőzcsapdának is van hangja: a kondenzátum recsegő hangot hallat, a gőz pedig fütyül.

E mérési módszerrel kimutathatók a gőzcsapdák kopásának korai jelei, tehát előrejelezhetővé válik a gőzcsapda meghibásodása. 

Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel a kapcsolatot velünk. Negyed évszázados gyakorlatunk egyedülálló az országban. Bízzon a profikban!

gozcsapda2gozcsapda3

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium