A gőzcsapdák észrevétlen meghibásodása sokféle veszélyt rejt magában, a termékminőségre gyakorolt negatív hatástól kezdve a folyamatosan „termelt” veszteségen át egészen a súlyos, emberéletet követelő balesetekig.

A gőzrendszerek, gőzcsapdák állapotvizsgálatára a legsokoldalúbb és legpontosabb eszköz manapság az ultrahangos szivárgásdetektáló.

gőzcsapda szivárgásvizsgálatue100contact

Az ultrahangos szivárgásvizsgáló műszer segítségével a kezelő az emberi fül számára nem hallható hangot is hallhatja. A műszer az ún. sztetoszkóp modul, más néven tapintószonda segítségével  - amely hullámvezetőként működik a vizsgálandó felület és a műszer detektora között - érzékeli a magas frekvenciájú jelet (tipikusan 20-100 kHz között), amelyet hallható hanggá alakít, s ezt a kezelő a fejhallgatón keresztül hallgatja. A legtöbb magas frekvenciájú mérőműszer érzékenysége lehetővé teszi, hogy a diagnoszta nemcsak a teljesen rossz gőzcsapda hangját hallja, hanem a működés közben eresztő gőzcsapdáét is. A hatékony vizsgálat és hibadetektálás megkíván némi gyakorlatot, ugyanis a hibátlanul működő gőzcsapdának is van hangja: a kondenzátum recsegő hangot hallat, a gőz pedig fütyül.

E mérési módszerrel kimutathatók a gőzcsapdák kopásának korai jelei, tehát előrejelezhetővé válik a gőzcsapda meghibásodása. 

Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel a kapcsolatot velünk. Negyed évszázados gyakorlatunk egyedülálló az országban. Bízzon a profikban!

gozcsapda2gozcsapda3Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium