A csapágyaknak időnként szüksége van zsírzásra, ezt mindenki tudja. Tehát a csapágyzsír jó dolog. A még több csapágyzsír még jobb dolog. Vagy mégsem?

overlubAmikor túl sok kenőanyag kerül a csapágyba, a megnövekedő nyomás hatására melegedés, és akár deformáció is bekövetkezhet a csapágyházon. A nagy nyomású zsír utat talál a külvilág felé, és olyan helyekre kerülhet, ahol egyáltalán nem kívánatos, például a villamos motorok tekercselésébe, egyéb tiszta terekbe, de akár tűzveszélyes területekre is. Ahol a kenőanyag megtalálta az utat kifelé, ott az idő előrehaladtával bizony a szennyeződés is megtalálja az utat befelé.

Akkor ne kenjük a csapágyakat? Vagy csak kevés kenőanyagot juttassunk be? Ez az út sem járható, hiszen kenés nélkül a gördülő elemek száraz felületen futnak, A súrlódás következtében pedig jelentős hőhatás és kopás veszélyének kitéve.

Mindkét eset a csapágy élettartamára erősen negatív hatással van. Mit tehetünk hát? Honnan tudhatjuk, hogy mikor érte el a kenőanyag mennyisége a megfelelő szintet?

Greasing bearing1A válasz: Ultraprobe 201 Grease Caddy használatával

Amikor a kenés csökken a csapágyban, a súrlódás növekszik és vele együtt a generált ultrahangot mértéke is megnő. Egy egyszerű csapágyzsírzóhoz csatlakoztatva az Ultraprobe 201 Grease Caddy ezeket az ultrahangokat emberi fül által hallható hangokká konvertálja, aminek a segítségével a karbantartó eldöntheti, hogy mikor optimális a csapágy zsírzási szintje.

A készülék elején található munkalámpa, a legzajosabb környezetben is használható fejhallgató, az állítható tartó, az övre akasztható hordozó övtáska mind az eredményes és kényelmes használatot segíti elő.

Ez a hasznos eszköz a Termelési Megbízhatóság Kft. kínálatában érhető el: www.tmk.hu/ultrahangos-csapagyzsirzo/ultraprobe-201-grease-caddy

 

grease caddy3

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium