Az egyik nagy hazai sóderbányában, ahonnan az alapanyagot az autópályák építéséhez szállították, a sóder méret szerinti szétválasztását Binder szitával végezték el. A rezonancia szita viszonylag kis energia befektetésével igen nagy mennyiségek szétválasztását tudja megoldani, négy szitasíkon, vagyis négy méretnagyság szerinti osztályozásra képes.

Néhány éve azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy vizsgáljuk meg, mi az oka a rendkívül nagyszámú és rövid üzemidő alatt tönkremenő gumirugónak. Mérjük ki és hangoljuk be a szitasíkokat megfelelő módon.


Kiérkezve a helyszínre valóban nagyon sok tönkrement, szakadt gumirugót találtunk. Ez nagyon meglepő volt számunkra, mert a gumirugók élettartama általában hosszú, sok esetben akár több év is lehet, még folyamatos üzem esetén is.

binder szita1 w300

Bekapcsoltattuk a berendezést, hogy fölvegyük a rezgési alapadatokat. A mérés alapján kisebb kiegyensúlyozatlanságra derítettünk fényt, amit a megrendelő szakembereinek segítségével meglehetősen gyorsan ki is javítottunk. Kipróbálva a berendezést, egy pár órás üzemeltetés után megmértük a rezgésszinteket, valamint a gumirugók hőmérsékletét termokamerával, és mindent rendben lévőnek találtunk.

A berendezés normálisan, rendben üzemelt egészen a műszakváltásig. Amikor jött a délutános gépkezelő, nyomban kérdőre vonta délelőttös kollegáját, hogy miért vette vissza az aggregátor frekvenciáját 50 Hz-re, mondván, ha így üzemel, akkor az egész műszakon át dolgozhat a géppel. Bement a kezelő helyiségbe és föltekerte a hálózati frekvenciát 75 Hz közelébe.

binder szitaIgaz ami igaz, ezután a szitán áthaladó, osztályozott anyag mennyisége majdnem a duplájára nőtt, azonban a gumirúgók hőmérséklete annyira megnőtt, hogy égett gumiszagot lehetett érezni a gép környezetében.

Egyértelművé vált, hogy a gumirúgók gyors tönkremeneteléért a túlterhelés következtében fellépő hőterhelés tehető felelőssé.

Észrevételünket megosztottuk a telephely vezetőjével, aki nyomban beírta az üzemeltetési naplóba, hogy a gépegység 50 Hz frekvencia fölött nem üzemeltethető.

A berendezés már több éve meghibásodás nélkül üzemel, a gumirugók pedig megbízhatóan teljesítenek az elvárható élettartamuk idejéig, idő előtti cseréjüket semmi nem indokolja.

Az Önök üzemében is van hasonló műszaki probléma, amelyre régóta nem találják a megoldást? Lehet, hogy már meg is tanultak együttélni vele? Vagy az újonnan üzembe helyezett berendezés nem az elvártak szerint működik?

Mérnök diagnosztáink több évtizednyi tapasztalattal a hátuk mögött modern műszerek segítségével sikerrel tárják fel a műszaki problémák kiváltó okait, forduljon hozzájuk bizalommal:

Vincze János: 20/958-7848, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Seyler Lajos: 20/973-2865, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium