A mozgásanimációs vizsgálat a rezgésvizsgálati eljárások egy speciális, látványos módszere, melynek során a berendezés, a tartószerkezet, a talaj kijelölt pontjain a tér három irányában egy referenciajelhez hangoltan végzünk méréseket és rögzítjük a megfelelő paraméterértékeket. Az eljárás segítségével lehetőségünk nyílik beazonosítani a berendezéseink gyenge pontjait, töréseit, rejtett hibáit.

A kiértékelő szoftverben általunk elkészített modell vázszerkezetét mozgásba hozva megfigyelhető a meghatározott szerkezeti csomópontokban történő elmozdulás, arányosan felnagyítva és lelassítva, vagy léptethető formában. Az eljárás segítségével fényt deríthetünk olyan rejtett problémákra, amelyeket más eljárással nem, vagy csak nehezen diagnosztizálhatnánk.

A mozgásanimációs vizsgálat alkalmazási területei többek között:

  • Gépalapok, födémek repedései
  • Géprögzítési, alapozási problémák
  • Gépvázak gyengesége, repedései
  • Tervezési, gyártási hibák
  • Összetett rendszerek rendellenes viselkedése

 

animációs vizsgálat

1.ábra: Elszívó ventilátor motor rögzítési probléma

 

mozgásanimáció

2. ábra: Gépalap

 

mozgásanimációs vizsgálat

3. ábra: Vázszerkezet

 

 

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a mozgásanimációs vizsgálat, részletekkel kapcsolatban keresse szegedi mérnökirodánk vezetőjét, Vincze Jánost: 20/958-7848, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium