Munkánk során nap mint nap tapasztaljuk, hogy a vállalatok hajlandóak ugyan beruházni egy-egy műszaki diagnosztikai eszközre, de ezeknek a használata nem egy átgondolt, jól felépített karbantartási rendszer részeként történik, hanem csupán ad-hoc mérések, gépbeállítások történnek (megmérjük, beállítjuk a rendellenesen zörgő gépet, a nagy gépet, a kényelmesen hozzáférhető gépet, ...). Rosszabb esetben a műszert csak az auditra érkező külföldi tulaj látogatása előtt porolják le, az év többi részében a polcon pihen. Mindeközben a gépparknak égető szüksége lenne átgondolt, rendszerbe illesztett gépdiagnosztikára.

rezgésmérés

Egy állapotvizsgálati eszköz beszerzése a gépmegbízhatóság, a rendelkezésreállás javítására irányuló törekvések csupán egy (ámde fontos) lépése. Az új technika (nem csak a műszer!) használatának megfelelő elsajátítása, az érintett kollegák képzése, a megfelelő munkatervezés, a munka menetrend szerinti és helyes elvégzésének biztosítása szintúgy elengedhetetlen a sikerhez. Ugyanilyen fontos a berendezésekhez tartozó kritikusság felmérése. A kritikusságbecslés a meghibásodási módok és azok hatásainak, valamint bekövetkezési valószínűségének számbavételével segít megérteni a berendezéseinkben rejlő kockázatokat.

termográfiaMeg kell vizsgálnunk a berendezéseink kockázatosságát a humán- és környezeti biztonságra, a termelésre és a nyereségre nézve, majd ennek a vizsgálatnak az eredményére alapozva kell fókuszálnunk a karbantartási programunk erőforrásait.  Ezeknek a kockázatoknak a nem megfelelő felmérése (vagy felmérésének hiánya) a kulcsgépeink folyamatos meghibásodásához és azok nem kívánt következményeihez fog vezetni. Ahhoz, hogy elkerüljük a karbantartási hibákból fakadó következményeket szükséges, hogy teljesen megismerjünk minden egyes berendezésben, annak meghibásodásból eredő teljes kiesésében rejlő kockázatot.

Egy megfelelően átgondolt, az adott berendezésparkra szabott karbantartási rendszer felállítására és üzemeltetésére fordított erőforrások (melyeknek csak egy része a műszervásárlásra fordított összeg) busásan megtérülnek a váratlan hibák számának drasztikus csökkenése, a berendezések rendelkezésre állásának javulása, és így a javuló termelési eredmények által.

spektrumTöbb évtizedes pályafutásunk alatt számtalan hazai vállalat karbantartási rendszerének kialakításában, optimalizálásában vettünk részt a helyi adottságok figyelembevételével. Ezt a felhalmozott tapasztalatot Ön is a vállalata előnyére fordíthatja. A megrendelőnél működő karbantartási rendszert áttekintjük, új alapelvek szerinti felülvizsgáljuk, majd ezek segítségével egy hatékonyabb karbantartási rendszer kialakítására teszünk javaslatot.

Képzéseinken nagy hangsúlyt fektetünk a karbantartási, termelési szakemberek hatékonyságközpontú szemléletének kialakítására. Tapasztalt diagnosztáink segítséget nyújtanak a megfelelő gépvizsgálati metódus és a hozzá kapcsolódó eszközrendszer kiválasztásában, a használat elsajátításában, esetleg a megrendelő által rögzített mérési adatok szakértő kiértékelésében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket és kérjen személyes találkozót! Mi felkeressük, hogy bemutathassuk és megvitathassuk Önökkel koncepciónkat, és mindez az Ön cégének semmibe sem kerül!

Hívja Fekete Gábor karbantartás-fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os, vagy Vincze Jánost, műszaki diagnosztikai irodánk vezetőjét a +3620/958-7848 telefonszámon.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium