Az összekapcsolt forgórészű berendezések gyakori hibája a tengelykapcsolat nem megfelelő beállítása, vagy idővel annak elállítódása. E hibák jelentősége az üzemeltetői, karbantartói gyakorlatban igen magas, mivel a gépmeghibásodások (elsősorban csapágyhibák) egyik leggyakoribb oka innen ered, következtében jelentős berendezés élettartam csökkenéssel számolhatunk, valamint megnövekedett energiaveszteséggel és karbantartási költséggel.

tengelykapcsolat beállítás

A beállítási hiba származhat gyártási pontatlanságból vagy a szerelési hibából, hőmérsékletváltozás vagy terhelés miatti deformációból, a tengelykapcsolók geometriai hibájából vagy akár a hosszú tengelyek lehajlásából.

Szerencsére a felismerése gyakorlott szakember számára viszonylag egyszerű: erős axiális rezgéssel jár, amely elsősorban a hajtási frekvencián jelentkezik. Amennyiben a rendszerben jelentősek a statikus erők, úgy a magasabb harmonikusok is megjelennek. Ha a rezgési spektrumon az axiális rezgés meghaladja a radiális összetevő felét és jelentős a harmonikus tartalom, akkor joggal gyanakodhatunk e problémára. Sok esetben a tengelykapcsoló és/vagy a csapágyazás hőmérséklet növekedését is eredményezi.

Az egytengelyűség beállítása történhet mechanikus (egy- vagy két mérőórás megoldások), elektromechanikus vagy lézeres módszerrel. Manapság a lézeres egytengelyűség beállítókkal nemcsak pontosabban, de – ami szintén fontos napjaink teljesítménycentrikus világában - sokkal gyorsabban tudjuk gépeink megfelelő beállítását elvégezni, nem is beszélve a gyors és minden részletre kiterjedő dokumentálhatóságról, amely áttekinthető formában ad képet a beállítás előtti és utáni állapotról.

tengelybeállítás előtt tengelybeállítás után
Beállítás előtti tengelyhelyzetek A beállítás eredménye

 

A minőségi tengelybeállítás csökkenti a rezgést, a zajt, minimalizálja a tengely behajlást, számos hiba forrását kiküszöböli, jelentősen csökkenti az energiafogyasztást. A beállítás költsége eltörpül a megelőzött veszteségekhez képest.

 

Cégünk a világ egyik legjobb műszerével, a FixturLaser XA-val rendelkezik, melynek segítéségével hibátlanul be lehet állítani a gépek közti tengelykapcsolatot.

Hívjon most!

Vincze János
+36-20/958-7848
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium