Ne tegye!

Mai hírlevelünkben elmesélünk el egy megtörtént esetet! Diagnoszta mérnökünk nemrég egy hazai gyárban termokamerával ellenőrizte az üzemelő gépegységek villamos kapcsolóberendezéseit. A sokadik fellelt hiba után egy újonnan üzembehelyezett villamos elosztószekrényhez ért, ahol az üzemi kísérő felhívta mérnökünk figyelmét arra, hogy a berendezést nemrég adták át, ezért nem valószínű, hogy találnak hibaforrásokat. Ne is mérjen!

termográfiás vizsgálat

Alaposan tévedett! A termokamera világosan megmutatta, hogy az egyik nagyteljesítményű csillag-delta kapcsolónál egy áthidaló kábel csatlakozása túlmelegedett.

Az első meglepetést követően az üzemeltető hamar elrendelte a hiba okának felderítését és megszüntetését. Kiderült, hogy a túlmelegedést az okozta, hogy az áthidaló 75mm2-es rézkábel végére csak rátolták a kábelsarut, de sajnos rápréselni már elfelejtették. Ezzel a méréssel egy akár több órás üzemzavart, jelentős termeléskiesést, vagy rosszabb esetben egy súlyos tűzesetet, emberi életek veszélyeztetését kerülték el. Nem az első eset, hogy a teljesen új, frissen átadott berendezéseknél találunk laza kötéseket, rossz érintkezéseket és aszimmetrikus terheléseket.

Az egész vizsgálat díja meg sem közelítette akár csak egyórányi termeléskiesésből fakadó kár mértékét sem, és összehasonlíthatatlan a súlyosabb következményekből fakadó kiadások mértékével.

Az ügyfél azóta rendszeresen ellenőrizteti velünk a villamos berendezéseit a termelési területen és az épületgépészeti rendszerek esetében is, így a láthatatlan hibák nem veszélyeztetik a nyugalmát!

 

thermokamera

Hogyan is zajlik a termográfiás vizsgálat? Nézze meg itt: http://www.youtube.com/watch?v=MJczTk6_wcg

Ön is szeretné a berendezéseit, a kollégáit biztonságban tudni?

Hívja diagnosztánkat: ifj. Vincze János 20/978-5732 és Seyler Lajos 20/9732-865.

További elérhetőségeket ide kattintva talál, tevékenységeinkről pedig itt tájékozódhat.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium