Kitalálja, hogyan lehet egy pofonegyszerű módszerrel évi ötmilliós megtakarítást elérni? Egyik kollégánk nemrég egy iparvállalatnál járt sűrítettlevegő-szivárgást mérni, és talán sokaknak megdöbbentő -– nekünk ismerős eredményekről számolt be.

szivárgásvizsgálat

Szivárgásvizsgálattal egy kb. 2500 m2-es gyártóterületen kb. 50 hibahelyet tártak fel és hárítottak el, melynek következtében kb. 260 m3/óra levegőfogyasztás-csökkenés jelentkezett! A mérés előtt és után azonos gépek azonos termékkel és teljesítménnyel üzemeltek.

E cégnél külső szolgáltató kezeli a kompresszorokat, aki kb. 3 Ft/m3 áron szolgáltat préslevegőt. Ennek alapján végeztünk egy kis számítást: a vizsgálatnak és az azt követő javításnak köszönhetően óránként 260*3=780 Ft/óra megtakarítás jelentkezik. Heti 5 munkanappal és három műszakkal számolva kb. 4,9 millió Ft megtakarítás egy évben. A szivárgásvizsgálat előtt tehát évente egy autó ára elszuszogott a levegőbe! Mit gondol, az Ön gyárában jobb a helyzet?

szivárgás keresésHa szeretne Ön is ilyen egyszerűen ilyen sok veszteséget megtakarítani, hívja diagnosztáinkat: Vincze János 20/958-7848 és Seyler Lajos 20/9732-865.

További elérhetőségeket ide kattintva talál, tevékenységeinkről pedig itt tájékozódhat.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium