Találkozott-e már a cégénél Supermannel vagy más szuperhőssel? Olyan hősre gondolok, aki megmentheti a Földet.

Hadd áruljam el: ez nem is olyan képtelenség! De fordítsuk most komolyra a szót. A műszaki diagnosztika helyes alkalmazásával egyrészt pénzt (időt, fáradságot) takarít meg, de ez nem újdonság. Gondoljuk végig, hogy milyen egyéb kellemes mellékhatásai is vannak a műszaki diagnosztikának, amelyek a mai körülmények között különösen fontosak!

A rezgésszint lecsökkentésével

  • csökken a környezet rezgése, a környezeti kár,
  • a gép egységei – nem pusztán a csapágy, hanem a környező egységek is - hosszabb élettartamot élnek meg, hiszen kevésbé károsodnak, nem kell hamar kidobni őket, kisebb a környezeti terhelés,
  • csökken az áramfelvétel is - hiszen a jobban rezgő gép az elektromos energia egy részét a rezgésre pazarolja el.

Sajnos nem mindenki törődik eléggé a következményekkel. Egy extrém példa: a 2009-ben megesett tragédia az oroszországi Szajanó-Susenszkaja vízierőműben. Az illetékesek sajnos figyelmen kívül hagyták a túl nagy rezgésszintet, így végül két turbina széttört és a hiba következményei tragikus halálesetekhez (75 dolgozó) és szörnyű környezeti károkhoz vezettek. A környezet négy szinten is károsodott: egyrészt rengeteg víz zúdult le a folyón, másrészt 39 tonna szennyezett transzformátorolaj ömlött a folyóba, továbbá 390 tonna hal pusztult el a folyómenti halgazdaságokban, illetve a 6400 megawattos erőmű kiesése miatt a környékbeli alumíniumolvasztóművek és más üzemek áramellátását csak diesellel működő generátorok segítségével lehetett megoldani.

Néhány sokkoló kép az erőműben történt pusztulásról: http://www.youtube.com/watch?v=PJK_wBwYMAk

Az erőmű egyik helyisége a katasztrófa előtt és után

A műszaki diagnosztika további kedvező környezetvédelmi hatásairól következő hírlevelünkben is tudósítunk. Megjelenik 2012.07.17-én.

Ön is pofonegyszerű módon hozzájárulhat a bolygónk védelméhez: hívja diagnosztáinkat! Vincze János (20/958-7848) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium