Szeretne így hátradőlni a székében? Miért nem teszi? Gyanítom, az általunk eddig meglátogatott több száz üzemhez hasonlóan Önöknél is számos rejtett hibaforrás borzolhatja az Ön kedélyét, amikor nap mint nap napvilágra kerül valami új probléma, ami költséges és idegesítő zűrt okoz.

Hadd ajánljunk egy egyszerű és egyben rendkívül hatékony módszert bizonyos rejtett hibák felderítésére. 

Ha az Önök üzemében előfordulnak az alábbi gépek, akkor az ultrahangos szivárgásvizsgálattal sokat spórolhat.

ultrahangos szivárgásvizsgálat

Lássuk, mit veszthet a szivárgással, és mit nyerhet azok kivizsgálásával!

szivárgáskeresés

Az Ultraprobe 9000 műszerünk sokoldalúan használható szivárgás es elektromos rendellenességek kimutatására. A következőképpen működik:

Gázszivárgások: bármelyik gáz, beleértve a levegőt is, turbulenciát generál, amikor szűk nyíláson keresztül áramlik. A turbulencia során pedig ultrahang keletkezik, amelyet a műszer érzékel. Az Ultraprobe nem gázspecifikus, mint sok más érzékelő, hanem hangspecifikus. A gázspecifikus érzékelők csak egyféle gázt képesek érzékelni, az Ultraprobe pedig bármiféle gázszivárgást, mivel ez a szivárgás során keletkezett turbulenciát érzékeli.

Elektromos problémák: az Ultraprobe 9000 egyaránt használható alacsony (15 kV alatti), közepes (15-115 kV) és magasfeszültségű (115 kV felett) rendszereknél. Amikor a magasfeszültségű vezetékeken az elektromosság megszökik, vagy amikor egy elektromos csatlakozási résen átugrik, a környező levegőmolekulákat gerjeszti, eközben ultrahang keletkezik. 

A műszer az érzékelt ultrahangot egyrészt hallható hanggá, másrészt egy digitális kijelzőn megjelenített értékké alakítja. Az eredmények a műszer memóriájába elmenthetők.Jusson eszébe a csöpögő csap esete: sok kicsi sokra megy! Ne engedje elfolyni a pénzt! Diagnoszta mérnökeink gyorsan és szakszerűen elvégzik az Ön berendezéseinek szivárgásvizsgálatát:  Vincze János (20/958-7848) és Seyler Lajos (20/9732-865). Bővebben itt!Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium